CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

středa 4. června 2008

THE SCARLET EMPRESS (1934) - SYNOPSE

Šarlatová císařovna(The Scarlet empress) je částečným životopisem Kateřiny Veliké od jejího příjezdu z Pruska do Ruska, až po nástup k moci během povstání.
Mladičká a naivní Sofie Frederika přijíždí do Ruska, aby se provdala za velkovévodu Petra, kterého ovšem nikdy osobně nespatřila a celý sn´atek je politickou machinací. Sofie má o svém manželovi velmi zkreslené představy, stejně tak jako o svém životě v Rusku. Po jejím příjezu ji čeká velké zklamání v podobě dementně agresivního skřeta Petra, panovačné císařovny i veškerých povinností a očekávání, která na í dvůr klade.
Po svatbě je od ní očekáván následník trůnu, jenže velkovévoda k takovému činu nemá zrovna správné dispozice a raději si hraje s figurkami vojáčků. Sofie, ted´ již Kateřina, se rozhodne celou situaci vyřešit (neplánovaným) románkem s příslušníkem zámecké stráže. Porodí syna a její postavení u dvora výrazně vzroste.
Po smrti císařovny k moci nastupuje Petr, který ve své paranoie zemi uzurpuje nesmyslnými nařízeními a všeobecným terorem. Kateřina se proto rozhodne jej "odstranit" za pomoci svých oddaných šlechtických milenců a během povstání uchvání trůn.

0 komentářů: